Så blev udekøkkenet færdigt!

Et par stolper, brædder, fliser og lidt maling - så stod udekøkkenet færdigt. Det er ikke fancy, men det fungerer og passer super godt ind i havestilen. Og så kan du selv lave det ret nemt...

0
5419

I min optik findes der ikke noget bedre, end at stå og vaske nyopgravede kartofler eller nyplukkede kryddderurter udenfor. Mens man samtidig kan deltage i samværet med familien og nyde et glas rosé i solen.

Køkkenet er ikke fancy, men det var nemt at lave og til billige penge

Derfor var det dejligt, da vores udekøkken blev færdigt med vask, vand og hele molevitten. Min kæreste tog endda fliser op hele vejen fra vandudtag (10 meter!) til vandhanen – så vandslangen kunne skjules under fliserne.

Med vand i udekøkkenet kan jeg nu stå og vaske grøntsager i solen

Udekøkken på budget

Køkkenet er absolut ikke fancy, blot bygget op med nedstøbte stolper og brædder. Ovenpå har vi lagt fliser, der var tilovers fra vores anlagte terrasse. Men køkkenet er hyggeligt og fungerer også utrolig godt som bardesk, hvor der forhåbentlig skal drikkes mojito’er og rosévin hele sommeren…

Da vi flyttede ind for lidt over 1 år siden, var haven helt tilgroet (se før og efter billeder af haven her) og her hvor køkken og spisekrog er nu, var der parkeringsplads! Så er det nu mere hyggeligt med et udekøkken og krydderurter…

Når det lille æbletræ er vokset op, giver det hygge i køkkenet

Hyggekroge i haven med krydderurter

Gasgrillen er integreret i køkkenet og så har jeg plantet et lille æbletræ op af hjemmebygget espalier, der giver lidt hygge. På væggene har jeg opsat kurve med krydderurter, som man bare kan gå og nippe af. Det er bare fletkurve, hvor jeg har sat plastik indvendig og lagt sten i bunden som dræn. Hvor længe de holder, det aner jeg ikke – men til en 10’er for 3 kurve på et loppemarked, så går det nok…

Skab hyggekroge i haven med krydderurter, krukker og fletkurve

Vores vintønde har fundet vej til hjørnet i spisekrogen, og så fandt vi dette dejlige havemøbelsæt i min yndlingsbutik (outlet) – hvor de har alt det man ikke kan undvære og lækre designs til billige penge (læs indlæg om min yndlingsbutik).

Måske du er blevet inspireret til at lave dit eget udekøkken? Det er ikke svært, hvis jeg kan – så kan du også. Uanset hvad, så håber jeg, at du også vil nyde sommeren med rosévin, krydderurter og varme fra solen.

/Charlotte

Vil du læse flere indlæg om have? Så tjek hele kategorien Have.

SKRIV KOMMENTAR

Venligst skriv din kommentar
Skriv venligst dit navn her